052/ 505 414      0885 399 017
Евроматрак | продажба на матраци Варна


Често задавани въпроси

Как да различа ортопедичен от анатомичен матрак?

Това са понятия, с които често се спекулира. Дори се добавя и термина ергономичност. Ето накратко как се отнасят те към матраците:

  • ортопедичност
    поддържането на гръбначния стълб в правилна, естествена позиция и улесняване отпускането на ставите
  • анатомичност
    пълно отпускане на мускулатурата и спомагане за правилно кръвообръщение
  • ергономичност
    оптимално психологично и емоционално възстановяване



Какво влияние оказва текстила?

След основния материал, текстилът е следващия по важност елемент от съдържанието на матрака. От него зависи чисто психологическото усещане на тялото по време на сън, телесната температура, изпотяването, проветривостта на матрака, дори и неподвижността на спалното бельо. Съвременните платове за матраци са на памучна основа. Някои модели се предлагат и със свалящ се калъф с възможност за пране за висока хигиеничност. Трябва да се избягват изкуствени материи, които причиняват изпотяване, статично електричество, хлъзгане на чаршафите и дискомфорт.



Дебелината на матрака оказва ли влияние върху качеството му?


Да, но не е основният показател за качество. По важен е материалът, от който е направен. Добре е матракът да не е по-малък от 16 cm на дебелина, като оптималанта дебелина е 25 -30 cm.



На какво да сложа двулицевия матрак?


Съвременния съпътстващ продукт се нарича подматрачна рамка. Това е решетъчна скара, която съответства на размера на матрака и се поставя под него в отвора на леглото. На пазара се предлагат много разновидности метални и дървени рамки. Някои мебелни производители добавят към конструкцията на леглата плътна подматрачна основа и така се избягва необходимостта от допълнително закупуване на подматрачна рамка. Тук трябва да се внимава - плътната основа трябва да бъде разпробита на множество места, за да не задушава матрака при експлоатацията му. В някои случаи гаранционните условия на матрака зависят от това.



Как да разбера, че имам нужда от нов матрак?


Кога за последен път помислихте за вашия матрак? Много от нас забравят, че матраците са най-използваната част от мебелите, които притежаваме. Всъщност, ако спите по 8 часа в денонощието, то годишно вие прекарвате по 3000 часа върху матрака си. Това означава, че след 10 години ще сте прекарали 30 000 часа в същото легло. Отдолу са изброени няколко начина да разберете дали е време да помислите за подновяване на спалнята си.
1.Купили сте сегашния си матрак преди 15 години.
Средната продължителност на живот на качествения матрак е от 10 до 15 години. По-старите матраци имат влошени основни функции, а способността им да поддържат тялото в правилната позиция за сън е намалена.


2.Събуждате се по-уморени, отколкото сте си легнали.
Повечето ни клиенти изчакват прекалено дълго преди да подменят матрака си. Ако не се събуждате освежени и подмладени или чувствате болка и дискомфорт, със сигурност сте чакали прекалено дълго.

3.Канапето ви се струва по-удобно от леглото.
Концентрирайте се върху това, което усещате, когато легнете върху матрака си. Усещате ли неравности и пружини? Вашето тяло се нуждае от гладка и удобна повърхност за качествено възстановяване през нощта. Матракът трябва да ви осигурява сън с минимално въртене през нощта.


4.Матракът ви изглежда износен и неравен.
Преглеждайте матрака си редовно за хлътвания. Ако матракът ви изглежда неравен или износен и захабен, може би е време за пазаруване. Различните слоеве на всички матраци се спластяват с течение на времето. За оптимално действие трябва да завъртате матрака си редовно, за да удължите живота му и да го поддържате удобен за вас. Ако сте “наследили” матрака си от роднини или приятел е почти сигурно, че трябва да се възползвате от възможността да го смените още сега.

5.Имате матрака си за даденост.
Матраците са най-използваната и най-пренебрегваната част от мебелировката. Обърнете внимание на матрака си - чувате ли скърцане? Забелязвате ли повърхността на някои места да потъва повече, отколкото на други? Състоянието на матрака може да ви изненада, ако го погледнете отблизо.
















КАТЕГОРИИ

Матраци ALFEMO
Матраци MAGNIFLEX
Матраци iSleep
Матраци ЕЛИТЕ
Матраци НАНИ
Матраци КЛАСИК
Tоп матраци
Детски матраци
Легла и спални
Мека мебел ТЕДИВА
Дивани ПАРАЛЕЛ
Подматрачни системи
Подматрачни основи
Аксесоари

МЕНЮ

Начало
За нас
Контакти

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Общи условия за употреба
Полезни съвети
Политика за защита на личните данни
КОНТАКТИ

ШОУРУМ, гр. Варна, бул.Ян Хунuяди 6
0885 399 017; 052/ 505 414
EVROMATRAK@MAIL.BG

РАБОТНО ВРЕМЕ 
Пн - Пт - 10:00 - 18:00
Събота - 10:00 - 17:00
Неделя - 10:00 - 17:00


2024, Всички права запазени.